Uručene nagrade martovskim šampionima bezgotovinskih transakcija: Evo koje mesto je osvojila pijaca ,,Palilula“

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Palilula“ sa ukupno 456, odnosno 349 ostvarenih transakcija. Preostale tri nagrade pripale su zakupcima sa pijace „Kalenić“, sa realizovanih 240, odnosno 59 i 50 transakcija.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 8700 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajno uvođenje ovakvog vida plaćanja. Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

izvor:(Telegraf.rs/PR)

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*