Uručene nagrade februarskim šampionima bezgotovinskih transakcija na Paliluli

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 7600 bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja 4 meseca dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja, što je uticalo i na porast interesovanja zakupaca da se priključe ovom projektu, tako da je sada na 51 prodajnom mestu na ove tri pijace, kupljene proizvode moguće platiti i bezgotovinski.

Time je premašen ukupan broj POS terminala predviđen Pilot projektom. Na pijaci Kalenić od sada kupici imaju mogućnost da domaće proizvode plate karticama na 33 prodajna mesta.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje ovakvog vida plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom. „Proces plaćanja se odvija brzo i kartice koriste kupci svih generacija“, kažu zakupci sa beogradskih pijaca.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

izvor: novosti.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*