Sve je više zakupaca koji se odlučuju na jednodnevni zakup na beogradskim pijacama: Evo kakvo je interesovanje na Paliluli

KAKO bi mali proizvođači i preduzetnici koji se pojavljuju na tržištu mogli da predstave svoje proizvode, JKP „Gradske pijace“ odnedavno su pokrenule uslugu zakupa tezge na jedan dan.

Iako su sve pijace, koje posluju u okviru ovog preduzeća, uključene u ovaj projekat, najveće interesovanja zasada vlada za tržnice „Kalenić“ i „Palilula“. Cena zakupa za jedan dan iznosi 1.000 dinara.

Ovom gradskom preduzeću se u proseku mesečno javi od 15 do 20 zakupaca, koji se odlučuju da na ovaj način predstave svoje proizvode.

Pijace su postale mesta koja nude veliki i raznovrstan izbor svega što je kupcima potrebno, a što najlakše mogu naći na nekoj od tezgi – objašnjavaju nadležni u ovom gradskom preduzeću.

– U želji da podržimo kreativce, mala i srednja preduzeća, odlučili smo se da pokrenemo ovaj program zakupa tezgi.

Na ovim tezgama, koje su uglavnom izdvojene od onih na kojima se prodaje voće i povrće, mogu se pazariti proizvodi domaće radinosti, nakit, pletene torbe, cegeri, dečje igračke… U ponudi ima i zanimljivih prehrambenih proizvoda, poput džema sa lukom, slatkog od šumskih jagoda ili meda sa koprivom. Jedana od redovnih zakupaca tezgi na dan je i Mirjana Radović, koja je svoje rukotvorine do sada izlagala na pijacama „Zemun“, „Kalenić“, „Palilula“…

– LJudi dolaze na pijace da kupe zdravu hranu, usput rado kupuju rukotvorine, jer to je nešto posebno, originalno i nije serijsko – dodaje Mirjana.

– Ovakav vid prodaje je odličan jer u razgovoru sa kupcima dobijam smernice za širenje posla, ali i dobre preporuke za nove kupce.

NOĆ UKUSA

OSIM ponude za prodaju rukotvorina, pijace organizuju i gastronomsku manifestaciju „Noć ukusa“ na kojoj posetioce uvek očekuje širok asortiman domaćih slatkih i slanih tradicionalnih proizvoda. Osim kupovine, posetioci su u mogućnosti da degustiraju razne prozvode, kao i da uživaju u bogatoj ponudi ugostiteljskih objekata u okviru pijaca.

Izvor: novosti.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*