Ritmičkim gimnastičarkama „Palilule“ 37 medalja

„Palilula kup 2022“ uspešno je završen, a takmičarke domaćina osvojile su 37 medalja. Gracije najstarijeg gimnastičkog društva u Srbiji uzele su 20 zlatnih, 10 srebrnih i sedam bronzanih odličja.

Seniorka Palilule Zona Apostolović blistala je na terenu u svojim karakternim sastavima, čime je obezbedila najviši stepenik postolja u obruču i čunjevima, dok je vicešampionka bila u višeboju.

Medalje za domaćina osvojili su i grupni sastavi u B programu, kao i individualne takmičarke Nina Brkić, Saša Đurđevac, Sara Presetnik, Elena Markov, Andrea Tisevski, Milica Jovanović, Petra Filipović, Katarina Nikitović, Dunja Savić, Ružica Zdravković, Lena Milošević, Lenka Minović, Teodora Mišić, Milica Šterić, Milica Blagojević, Tijana Stojković, Nađa Đinđić, Jana Stojanović, Tijana Stojković, Nina Rašić, Mila Lukić, Bojana Stanković i Doroteja Krstić, kojesu se takmičile u predpionirskim, pionirskim, kadetskim, juniorskim i seniorskim kategorijama A i B programa.

Turnir u ritmičkoj gimnastici za 400 učesnica održan je u nedelju u Beogradu, a u dvorani „Aleksandar Nikolić“ predstavile su se takmičarke iz Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i više klubova iz Srbije.

Međunarodni turnir bio je i prva prilika za obeležavanje 70 godina postojanja Gimnastičkog društva „Palilula“. Od 1952. godine, kada je osnovan, kroz klub je prošlo oko 100.000 ritmičkih gimnastičarki, od kojih je 57 bilo u reprezentaciji, 18 ih je učestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, a tri na Olimpijskim igrama.

Danas ovo gimnastičko društvo razvija vrhunsku i rekreativnu gimnastiku i okuplja 800 devojčica uzrasta 3-25 godina, od kojih se 400 takmiči u sistemima takmičenja Beograda i Srbije, a 35 su takmičarke najvišeg nivoa.

izvor: sportklub.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*