PUCNJAVE, RANJAVANJA I EKSPLOZIJE NA PALILULI

Nakon što je uhapšeno 17 osoba, navodno bliskih klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, od kojih većina živi u beogradskom naselju Karaburma, žitelji ovog dela grada kažu da se nadaju da će malo odahnuti, jer su u proteklih meseci pretrpeli više stresova zbog obračuna u njihovom komšiluku. 

Naime,, lsiice na ruke stavljene su kriminalnoj grupi, koja se sumnjiči da je od 17. maja 2021. do danas na teritoriji Beograda prodavala narkotike po poznatim beogradskim splavovima i klubovima. Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu osprovođenju istrage protiv 17 osoba iz Beograda, a neki od njih su inavodno i navijači Principa sa Karaburme. Inače, navijačku grupu Principi, jednu od frakcija Partizana, predvodio je Veljko Belivuk sve do hapšenja 4. februara 2021. godine.

Prema rečima žitelja Karaburme, u njihovom kraju živi mnogo navijača Partizana, a tamo se godinama dešavaju razni incidenti, koji su dovođeni u vezu sa navijačima. Vatreni obračuni, ubadanja mladića, pucnjave koji se vezuju za sukobe oko droge, nalaze ne spisku nemilih događaja, koji su uznemirile stanovnike Karaburme, ne samo proteklih godina, već i poslednjih nekoliko meseci.

Poslednja pucnjava na Karaburmi bila je u noći između 12. i 13. marta, kada je nepoznati napadač pucao u Vuka J. (34) ispred njegove zgrade. Tada su ga hici pogodili u leđa, stomak i petu. Naime, Vuk J. navodno je rođeni brat muškarca koji se dovodi u vezu s likvidacijom dvojice „škaljaraca“ u Grčkoj 2020. godine. Kako je ranine otkrio Kurirov izvor, operativne informacije ukazuju da je brat ranjenog muškarca učestvovao u egzekuciji, posle koje je pobegao iz Srbije, kao i da je „radio“ za kavački klan.

Prikupljene informacije ukazuju da je ranjavanje Vuka J. možda bilo opomena njegovom rođenom bratu, koji već neko vreme nije u Srbiji. Tokom rada na slučaju ubistva u Grčkoj, gde su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović došlo se i do njegovog imena, ali on tada već nije bio dostupan našoj policiji – podseća naš sagovornik.

Pored ove pucnjave u poslednjih nekoliko meseci, dogodila se i eksplozija bombe, ali i sačekuša u kojoj je povređen tinejdžer. Takođe, prošle godine na Karaburmi se dogodila još jedna pucnjava.

izvor: kurir.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*