Policija ispituje motive pucnjave na Paliluli- poznato u kom pravcu su pobegli napadači

Vuk J. (34) teško je ranjen juče rano ujutru u beogradskom naselju Karaburma u prolazu između dve zgrade, kada je grupa muškaraca otvorila vatru na njega i izrešetala ga.

Pucnjava na Karaburmi dogodila se u 3.25 ujutru u Ulici vojvode Micka, kada se Vuk J., inače odranije poznat policiji, vraćao kući.

Maskirani muškarci čekali su u prolazu između zgrada, a kada se on pojavio, potegli su oružje i počeli da pucaju s leđa. Hici su Vuka pogodili u leđa i nogu, a napadači su se posle toga dali u beg – priča izvor.

Sačekuša

– Sumnja se da su oni iz Ulice Marijane Gregoran, preko Dragoslava Srejovića, izbili na Zvezdaru i pobegli u pravcu Zvezdarske šume. Policija se odmah dala u poteru za napadačima i potraga za njima još traje – objašnjava sagovornik.

Kako izvor objašnjava, komšije iz ulice koje su čule pucnjavu pozvale su policiju i Hitnu pomoć.

– Vuk J. je s povredama kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde je priključen na aparate i nalazi se u teškom stanju, a pre toga je odbio svaku saradnju s policijom. Meci su mu povredili leđa, stomak i petu – kaže izvor i nastavlja:

Sumnja se da su motiv ove pucnjave neraščišćeni računi zbog trgovine narkoticima. Međutim, policija ne isključuje mogućnost i da je prava meta bio njegov mlađi brat – navodi izvor.

Uviđaj

Policija je na mestu pucnjave juče satima obavljala uviđaj.

Policijski operativci bili su na terenu do podneva, tragali su za čaurama, razgovarali s komšijama, ali i preuzimali snimke nadzornih kamera – navodi sagovornik.

Komšije iz Ulice vojvode Micka za Kurir kažu da su kriminalni obračuni postali njihova svakodnevica.

Spavala sam i odjednom me probudila pucnjava. Čuli smo da je ranjen čovek koga znamo kao nekadašnjeg predsednika kućnog saveta. Ovo je već postalo nepodnošljivo. Pre 15 dana bacili su bombu, stalno se upucavaju ovde, kao da je ratno stanje. Prekoputa se nalazi dečji parkić, plašimo se da će jednog dana neko da nastrada – rekla je komšinica.

Bombe i ranjavanja u ovom delu grada

U Ulici Patrisa Lumumbe pre 15 dana nepoznate osobe bacile su bombu, a krajem prošle godine u blizini je upucan Veljko O. – Bomba je bačena usred noći i oštetila je mnogo parkiranih vozila, ali i zgradu. Pukom srećom niko nije stradao – priča izvor. – Veljko O. upucan je u decembru ispred svoje kuće, kada su ga napadači sačekali u parkiranom autu. Oni su nedavno uhapšeni zbog pokušaja ubistva – podseća sagovornik.

izvor: Kurir.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*