Opštinski savet roditelja – Saradnja Opštine, roditelja, škola i vrtića najmlađih na Paliluli

Druga sednica Opštinskog Saveta roditelja predškolske ustanove i osnovnih škola Gradske opštine Palilula održana je 24. februara. Sednicu je otvorila članica Veća opštine Palilula Elena Bilić zadužena za obrazovanje a prisustvovali su i pomoćnica sekretara Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Vesna Nedeljković i član Veća opštine Palilula Miljan Milinković zadužen za infrastrukturne projekte.

Na sednici je bilo reči o upisu dece u školu, ocenjivanju, saradnji škole i porodice, završnom ispitu, udžbenicima, kao i bezbednosti dece, saobraćajnoj signalizaciji u zoni škola i vrtića i planovima na tekućem održavanju objekata u sastavu palilulske predškolske ustanove i osnovnih škola.

Predsednik Opštinskog Saveta roditelja Vladimir Radujković i članica Veća opštine Palilula Elena Bilić pozvali su roditelje na svakodnevnu komunikaciju o temama iz nadležnosti Saveta.

Dogovoreno je da na svakoj narednoj sednici Saveta mogu prisustvovati gosti za koje roditelji smatraju da mogu doprineti poboljšanju uslova vaspitanja i obrazovanja dece i unapređenju infrastrukture u blizini škola.Samo svakodnevna komunikacija i timski rad Opštine, roditelja i direktora škola može doprineti srećnijem detinjstvu naših najmlađih. Zajedno možemo sve probleme razrešiti i doprineti stvaranju timskog duha, koji je preduslov za rešavanje pitanja iz nadležnosti Saveta – istakla je Elena Bilić.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*