Opština Palilula organizovala sastanak sa stanarima zgrade koje je zadesio požar!

Na inicijativu predsednika Gradske opštine Palilula Miroslava Ivanovića je u prostorijama Opštine održan sastanak sa stanarima zgrade u Ulici Husinskih rudara 24, koju je prošlog vikenda zadesio požar, u kojem sukompletno izgorela četiri stana na poslednjem spratu.

Sastanak je upriličen kako bi se razmotrile mogućnosti pomoći, odnosno ublažavanja posledica nepogode koja se odrazila i na ostale stanare ove zgrade, a istom su, pored predsednika opštine, prisustvovali sekretar Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i direktor JP „Gradsko stambeno“ Petar Andrijašević sa saradnicima.

Stanari su, u razgovoru, izložili probleme sa kojima se suočavaju nakon što su preko noći ostali bez svojih domova, kao i o situaciji u zgradi u kojoj su se i njihove komšije našle u nevolji. Iz bezbednosnih razloga u zgradi je isključena struja.

  • Imamo veliko razumevanje za nesreću koja se desila. Na svu sreću nije bilo žrtava i Opština želi da pomogne svakom svom građaninu. Iz tog razloga Opština je odmah inicirala kod Centra za socijalni rad Palilula da se u najkraćem roku svakoj od četiri porodice, kojima su izgoreli stanovi uplati pomoć u iznosu od po 240 000 dinara – rekao predsednik opštine Miroslav Ivanović.

Osim ove pomoći, dogovoreno je da se najpre iz zgrade izbaci šut, za koji će JKP Gradska čistoća obezbediti kontejnere. Posle toga, JP Gradsko stambeno će zaštiti zgradu od padavina, i izaći će u susret da finansira i izvede radove na kompletnoj zameni zajedničkih elektroinstalacija u zgradi.

Predsednik opštine, kojem su se građani zahvalili na pokazanoj brizi i poseti odma posle požara.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*