OFK Beograd savladao kao domaćin Prvu iskru Barič

Loš prolećni start, iz 3 utakmice samo 1 bod, koštao je OFK Beograd silaska sa trona, a današnji gost iz Bariča se takođe ne može pohvaliti skorom, jer je isti kao kod Romantičara. Dakle sudar dva tima poljuljanog samopouzdanja. 

Domaći su prvi pripretili, nakon udarca iz ugla u 6. minutu, Ivanović je sa desetak metara šutirao, a golman gostiju Čarapić lepo intervenisao. U 11. minutu posle lepog proigravanja Pavićevića, u prilici se našao Lazović, ali je ponovo kao pobednik izašao Čarapić. 

Po onoj staroj treća sreća, u 20. minutu prvo Ranđić sa 12 metara pogađa stativu, a u nastavku akcije devetnaestogodišnji Mikan dovodi Ofkovce do zasluženog vođstva. Tri minuta kasnije umalo Popović nije savladao sopstvenog golmana i poravnao rezultat, domaće je spasao dobar refleks Jevtića. 

Sve do 35. minuta igra se odvija na sredini terena, a onda je viđena prelepa akcija trija domaćih, Mikan, Gogić, Lazović, na njihovu žalost bez realizacije. Bila je ovo obećavajuća igra Romantičara, iako krunisana samo minimalnom prednošću, od njih se u nastavku očekuje bolja efikasnost.

Već u 5. minutu nastavka Lazović pogađa u trepavicu Pavićevića za uvećanje vođstva OFK Beograda. Taj gol je domaćima ulio dodatnu sigurnost, gledamo tečne akcije kroz pas igru. Iz jedne takve, dobro izrađene akcije u 65. minutu, domaći su mogli do trećeg gola, ali Lazović nije bio dovoljno skoncentrisan u odsudnom trenutku.

Poslednjih dvadesetak minuta gledamo uspavanku na terenu, domaći prezadovoljni vođstvom rutinski utakmicu privode kraju, dok su gosti nemoćni da bilo kako preokrenu rezultat. Na kraju Lazović je u prvom minutu nadoknade propustio još jednom priliku da se upiše u listu strelaca, sa dva metra uspeva da prebaci gol gostiju. Romantičari su najzad osvojili čitav plen i izašli iz zone sumraka, a u sredu, kada se nastavlja prvenstvo, gostuju u „Zemunelu“, dok Prva iskra dočekuje razgoropađeni Borac sa legendarnim Đanijem Ćurčićem na klupi.

OFK BEOGRAD – PRVA ISKRA 2:0 (1:0)

STADION: OFK Beograd. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Anđelić Aleksandar. POM.SUDIJE: Božović Goran i Piljak Andreja. STRELCI: Mikan 20. i Pavićević 50.min (OFK Beograd). ŽUTI KARTONI: Ivanović, Lazović i Popović (OFK Beograd), Baković, Aleksić i Vladisavljević (Prva iskra).

OFK BEOGRAD: Jevtić, Popović, Gogić, Pavićević (Svetlićić), Lazović, Ranđić (Aleksijević), Ivanović, Mikan (Radman), Nedeljković, N.Jovanović, J.Jovanović. 

PRVA ISKRA: Čarapić, Pejić (Piplica), Mijatović, Baković (Filipović), Janković (Gligorijević), Krneta, Stojanović (Garić), Aleksić, Stajić (Kovač), Krstović, Vladisavljević.

Izvor: Srbijasport.net

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*