HUMANITARNI KONCERT I TRI PLATE ZA STANARE: Četiti porodice iz izgorelih stanova na Paliluli dobile pomoć

PORODICE iz četiri stana iz zgrade u Ulici husinskih rudara na Karaburmi, koji su izgoreli pre dvadesetak dana, dobili su novčanu pomoć od Centra za socijalni rad. U pitanju je iznos od tri prosečne plate.

Kako je rekla Katarina Trivunović, jedna od onih kojima je vatra progutala dom, komšije su posle požara angažovali profesionalnog upravnika zgrade, kako bi počeli radovi na odnošenju ugljenisanih ostataka nameštaja, odeće i drugih predmeta sa poslednjeg sprata.

– Pronašli smo ekipu za raščišćavanje zgarišta, dobili ogromnu logističku podršku od opštine Palilula i predsednika Miroslava Ivanovića, kao i Grada Beograda – ističe Trivunović. – Predsednik opštine okupio je tim koji nam je izašao u susret, obezbeđen je levak za odlaganje i u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“, doneti su kontejneri za šut i organizovan je odvoz.

Posle završenog posla, JP „Gradsko stambeno“ bi trebalo da postavi zaštitnu ceradu kako bi bilo sprečeno dalje prokišnjavanje do nižih spratova. Stanovi na petoj etaži, koja je nadograđena pre desetak godina, potpuno su izgoreli, a vlasnici onih na četrtom i trećem nivou još uvek broje veliku materijalnu štetu.

Iz kulturno – umetničke organizacije „12 i 5“ pozivaju svoje komšije sa Karaburme i iz Mirijeva da dođu na humanitarni koncert koji će se održati u subotu, 16.maja od 19 časova na velikom parkingu TC „Karaburma“ u Mirijevskom bulevaru.

Sav prihod od koncerta ide porodicama koji su ostali bez stanova u požaru u Husinskih rudara. Ulaz je besplatan i tu će biti kutije za dobroboljne priloge – kazao je Dušan Pavlović iz ove organizacije.

izvor: Novosti.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*