HILJADU JAVNIH BICIKALA: Iznajmljivanje na 150 stanica, ali i na Paliluli

PRESTONICA će do kraja godine dobiti javne bicikle. Kompanija „Helbiz“ je na javnom tenderu izabrana, kao prvi i ekskluzivni upravljač ovog sistema , na period od 15 godina, potvrdio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Kada novoizabrana Skupština grada potvrdi ovaj ugovor na ulicama našeg grada naći će se hiljadu javnih bicikala, koje će građani moći da uzmu na 150 stanica za javne bicikle – naveo je Vesić. – Najviše stanica, čak 47, biće postavljeno u Novom Beogradu.  Slede Stari grad – 20, Palilula 18, Zvezdara 13, Vračar 12, Savski venac 15, Voždovac 15, Čukarica 3 i Zemun 7 stanica.

Američka kompanija „Helbiz“, osnovana 2015. godine u NJujorku, nudi raznoliku flotu vozila uključujući električne bicikle, električne skutere, električne trotinete u 40 gradova SAD, Evrope, kao i u Singapuru.

Skupština grada je 30. decembra prošle godine objavio javnu nabavku kojom traži partnera za sistem javnih bicikala i to kroz koncesiju na 15 godina, čija je vrednost oko pet miliona evra.

– Grad  planira da u naredne četiri godine izgradi oko 500 kilometara novih biciklističkih staza, kako bi se obezbedila neophodna infrastruktura za korišćenje bicikala – poručio je Vesić.

izvor: novosti.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*