Gimnastičko društvo Palilula obeležilo je 70 godina rada!

Gimnastičko društvo Palilula obeležilo je 70 godina rada. Oko 800 devojcica i dama, uzrasta od četiri do 25 godina, danas trenira u ovom klubu. Od toga 400 devojčica takmiči se u savezima Beograda i Srbije, a njih 35 predstavlja krem vrhunske, ritmičke gimnastike. Tokom jučerašnjeg izdanja emisije “Vreme sporta i razonode“ na talasima prvog programa Radio Beograda, tim povodom gošća je bila Snežana Paunić, trener, koreograf i velika podrška devojčicama pri njihovim prvim koracima u svetu gimnastike i životu ritma muzike za ples.

oracima u svetu gimnastike i životu ritma muzike za ples.

„Održali smo svečanu priredbu povodom sedam decenija našeg postojanja, konačno nešto lepo posle dvogodišnje pauze zbog koronavirusa. Oko 500 devojčica je učestvovalo na priredbi, što u grupnom, što u pojedinačnom delu svojevrsne predstave. Biće još nekoliko veselih manifestacija do kraja godine kojima ćemo obeležiti 70 godina našeg postojanja“, rekla je Snežana Paunić.

„Rad sa decom je izuzetno prefinjena stvar. Treba pogoditi senzibilitet svake devojčice, muziku i ritam koji joj odgovara, a tokom pandemije smo pratili sve mere i naše treninge smo održavali na potpuno nov način – onlajn. “Bejbi“ grupa se sastoji od mališana uzrasta od 3-4 godine, a sport je takav da se rano kreće sa takmičenjima.“

„Već od sedme godine života, one ulaze u takmičarske vode i zato je ritmička gimnastika tako posebna. Vijača, obruč, lopte, čunjevi i trake su rekviziti sa kojima se vežba i menjaju se sa uzrastima u slkadu sa pravilima svetske federacije“, naglasila je sagovornica autora i voditelja emisije Željka Stefanovića.

Inače Snežana Paunić je prve korake u sali napravila još 1991. godine kao sasvim mala devojčica, a jedan od najprirodnijih životnih puteva posle aktivne karijere u ritmičkoj gimnastici je poziv trenera. O ne mora biti primaran, ali je svakako prema njenim rečima najdraži. Snežana mu se zato sa zadovoljstvom i odazvala.

Inače, ritmička gimnastika vodi poreklo iz Švedske, a u velikoj meri doprinosi pravilnom rastu i razvoju devojčica kao i jačanju njihove muskulature. Redovan dolazak na trening i bavljenje ritmičkom gimnastikom utiče pre svega na pravilno držanje tela, razvoj fine motorike, dobru koordinaciju pokreta i uspostavljanje ravnoteže tela na višem nivou.

Kada su u pitanju odrasle osobe, ritmička gimnastika je dobar način za održavanje kondicije i dovođenje linije tela do savršenstva. Veoma graciozan ali i zahtevan sport izuskuje mnogo truda, ljubavi, pažnje i strepljenja kako bi se ostvarili očekivani rezultati.

izvor:rts

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*