Do kraja naredne nedelje tender za kanalizaciju na Paliluli

Tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije na levoj obali Dunava, u Borči i Krnjači, biće raspisan najkasnije do kraja naredne nedelje, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je na Studiju B podsetio da je ranije raspisan tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i tender za FIDIC inženjera koji će pratiti čitav ovaj posao na levoj obali Dunava.
– Građani leve obale Dunava, više od osamdeset hiljada ljudi, konačno će dobiti kanalizaciju. U okviru tendera, Grad Beograd i Gradska opština Palilula obezbedili su da se o trošku Evropske investicione banke uradi revizioni šaht za svaku kuću, tako da to građane neće koštati ništa. Oni će platiti samo priključak, na 60 rata, a za šahtove koje će dobiti besplatno, svaka kuća će uštedeti između 800 i 1.000 EUR, koliko to inače košta – precizirao je Vesić.

Ovo je velika vest za levu obalu Dunava, jer će konačno biti rešen problem koji postoji otkad i samo naselje, ocenio je zamenik gradonačelnika.

– Kanalizacija na levoj obali Dunava koštaće između 55 i 60 mil EUR, od čega je 35 miliona iz kredita Evropske investicione banke, 16 miliona biće donacija Evropske unije, a ostatak iz budžeta Grada Beograda. U pojedinim delovima na levoj obali Dunava već počinjemo da radimo. Reč je o radovima koji se finansiraju iz gradskog budžeta i za koje smo već raspisali tendere i dobili izvođače, tako da nećemo čekati da se završi tender za deo koji plaća EIB da bismo počeli radove – naveo je Vesić.

izvor: Beoinfo

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*