(FOTO) USKORO NOVI MOST NA PALILULI: Evo kako će izgledati!

foto: printscreen

Vlada Srbije donela je danas zaključak kojim je obrazovana Radna grupa za vođenje pregovora sa potencijalnim partnerima u izgradnji mosta na Dunavu kod Ade Huje, a za predsednika te radne grupe imenovan je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

U zaključku se navodi da je vlada saglasna sa Inicijativom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za obrazovanje te radne grupe, a na osnovu pisama zainteresovanosti iz Turske i Azerbejdžana i u skladu sa sporazumima između vlada Srbije i tih zemalja i aneksima tih sporazuma.

U pitanju su Sporazum o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata između vlada Srbije i Turske i Sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između vlada Srbije i Azerbejdžana.

– Obrazuje se Radna grupa za vođenje pregovora sa potencijalnim partnerima u izgradnji mosta na Dunavu kod Ade Huje“, navodi se u zaključku i dodaje da su predsednik te Radne grupe i njegov zamenik Goran Vesić i Marko Stojčić – zamenik gradonačelnika Beograda i glavni urbanista Beograda.

Kako se navodi, članovi Radne grupe su Aleksandra Damnjanović, Danica Uskoković, Peđa Sovilj, Ana Tripović, Duško Polić, Tatjana Tasić, Dušica Anđelković, Mihajlo Mišić, Tatjana Popović i Zoran Kostić.

Dodaje se da će Radna grupa u roku od 90 dana od početka rada dostaviti vladi pisani izveštaj o pregovorima uz prateću analizu, sa posebnim osvrtom na finansijske efekte realizacije projekta, kao i mišljenje o najpovoljnijem načinu realizacije projekta.

Stručne i administrativno-tehničke poslove za Radnu grupu vršiće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uz saradnju sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.
Izvor: Alo.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*