(FOTO) Jubilarna 65. TID Regata obeležena i na Palilulu

Učesnici TID Regate, najveće i najduže rečne Regate na svetu pristigli su na Palilulu gde su se zadržali od 3. do 5. avgusta. Svake godine 26. juna Regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se 28. avgusta u bugarskom gradu Silistri. U našu zemlju ulazi sredinom jula kod Apatina, a učesnici prolaze i kroz opštinu Palilula gde borave na Adi Huji i potom nastavljaju dalje.

Kao i svake godina, opština Palilula ugostila je učesnike regate iz cele Evrope ali i sveta na Adi huji gde ih je predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović zajedno sa članom Veća Dejanom Cvetkovićem, pozdravio i poželeo im dobrodošlicu uz prigodne poklone za goste.

Učesnici Regate zahvalili su se na gostoprimstvu i pohvalili Srbe kao izuzetne domaćine takođe uz simbolične poklone za domaćine.

TID Regata traje 61 dan i učesnici za to vreme pređu nešto više od 2000 km rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima učesnike i sa drugih kontinenata. Regata je najstarija na svetu, a prva je organizovana davne 1956. godine.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*