(FOTO) Dečji kamp „Srbija te zove“ ove godine na Paliluli

Dečji kamp „Srbija te zove“ treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti. Dečji kamp „Srbija te zove“ treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti. 

U kampu „Srbija te zove“ koji se ove godine održava u Domu učenika „Patrijarh Pavle“ na Paliluli od 1. do 11. avgusta učestvuje 200 polaznika uzrasta od 12-15 godina iz regiona ali i Evrope i za decu su organizovani treninzi fudbala, košarke, rukometa, odbojke i tenisa. 

Decu je prilikom obilaska pozdravio predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović i poželeo im lep boravak u Beogradu, a tokom desetodnevnog boravka u kampu deca će imati priliku da pored treninga kroz šetnju upoznaju Beograd i njegove znamenitosti.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*