Evo šta kažu stanari kojima je vatra progutala stanove na Paliluli

Bilo je vidljivo u prepodnevnim satima da se voda sliva sa zgrade i da je ima i u unutrašnjosti, na stepeništu, a da je u neke stanove počela da probija sa petog sprata.

Kakav je osećaj kad od doma u kom si do pre pet minuta živeo i kućio se, ostanu samo tri kese i metla, nekima čak ni toliko, spoznali su stanari sa petog sprata zgrade u Husinskih rudara na Karaburmi, gde je noćas nešto pre ponoći izbio požar. Šteta u četiri stana je, kažu, totalna. Marinu Grumić smo zatekli ispred zgrade, ruku crnih od gareži. Kaže da je u požaru ostala bez svega, osim pomenute tri kese. Sreća u nesreći, pa je u četiri stana u trenutku izbijanja požara bila samo Katarina Trivunović, upravnica zgrade koja je ostala nepovređena.

Požar je, kažu nam okupljeni koje smo zatekli ispred zgrade, navodno krenuo iz stana novinara i voditelja „Granda“ Živojina Žike Krstića. U jednom trenutku i on je došao ispred zgrade i samo kratko prokomentarisao da mu je rečeno da izjave ne sme da daje i da se za sve obratimo njegovom prijatelju i kolegi. Ipak kratko je prokomentarisao i više za sebe, gledajući ka vrhu zgrade, ka svom stanu, da je ostao bez svega, ali da više neće da se nervira.Kako nam je ispričala Katarina, vatrogasce je pozvala u 23.45. Kaže da se ubrzo plamen proširio, a da su stanari samo nemoćno gledali. Ona pokazuje trenerku koja ima na sebi, kaže da je u njoj od sinoć i da je to manje više sve što joj je ostalo.

Kako smo čuli od okupljenih kod zgrade, nije bilo lako ni vatrogascima da priđu plamenu koji je zahvatio tavan, da su ih ometali pomalo i visoko drveće, ali i činjenica da je ulica uzana i da ima mnogo parkiranih automobila okolo.

Prema Marininim rečima, šestogodišnji sin je bio kod oca, a ona kod komšinice kad je izbio požar.

– Kad smo kretali kući tad me komšinica zvala da mi kaže da nemamo više stanove, da je sve izgorelo, ali hvala Bogu nikoga nije bilo u stanu kad je buknuo požar. Gore više nema krova, ali videćemo da li ćemo nešto uspeti da spasimo – kaže Marina.U okolini zgrade bile su vidljive krhotine slomljenog crepa. Bilo je vidljivo u prepodnevnim satima da se voda sliva sa zgrade i da je ima i u unutrašnjosti, na stepeništu, a da je u neke stanove počela da probija sa petog sprata. Struja je isključena u celoj zgradi. Komšije iz ulice zastale bi da na kratko osmotre. Iz zgrade bi izašao poneko sa manjim komadom nameštaja.

izvor: telegraf.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*