Evo kako se dogodila saobraćajna nezgoda na Paliluli

Ovako za „Nova.rs“ , dramu na Pančevačkom mostu prepričava Zoran Stojanovski, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula koji se, sticajem okolnosti, našao na licu mesta kada je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri vozila i pritekao u pomoć učesnicima u saobraćajki.

„Juče smo dobili plaketu od grada, povodom Dana civilne zaštite. Kada sam se vraćao, to je bilo oko 14.30, na Pančevačkom mostu sam video gužvu, da se nešto dešava. Kada sam otprilike došao do vode, a to je pravac ka Pančevu, tu smo stali i nismo mogli dalje. Čuo sam sirene u pozadini, ali nisam odmah shvatio o čemu se radi“, prepičava Stojanovski.

U tom trenutku shvatio je da nešto mora da preduzme, jer je bila velika gužva na mostu, a vozila hitnih službi nisu mogli da se probiju do mesta na kom je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri vozila.

„Napravio sam požarni put, prostor da mogu da prođu vozila Hitne pomoći i policije. Oni su prošli, a ja sam stigao odmah za njima. Oni su izneli ženu iz automobila i zbrinuli su je u sanitet. Kada sam prišao ‘smartu‘ osetio sam dim, a video sam da su brisači i svetla ostala upaljena. Odmah sam krenuo da tražim akumulator“, prepričava Stojanovski borbu sa vremenom.

Objašnjava nam da u tom momentu nije mogao da ga pronađe jer je reč o ‘smart‘ automobilu koji nema standardni raspored, zbog čega je pozvao mehaničara upomoć.

„U tom trenutku još nisu stigli kolege vatrogasci. Automobil je bio pun nekih stvari koje su se verovatno razbacale prilikom sudara. Uspeo sam nekako da dođem do akumulatora, skinuo sam tepih i izolaciju. Uzeo sam dva pajsera iz svg automobila kako bih iščupao kleme. Malo je falilo da se automobil zapali, ali srećom imao sam protivpožarni aparat sa sobom i već je tu bila policija, tako da bismo sigurno mogli da ga ugasimo sve i da se zapalio, ali nisam želeo da do toga dođe“, priča nam Stojanovski. U međuvremenu su stigle i kolege vatrogasci i sve se dobro završilo“, priča nam Stojanovski.

Ono što je, prema njegovom mišljenju, dosta veliki problem jeste to da vozači prilikom velikih gužvi i zastoja nikada ne ostavljaju prostora za prolazak vozila hitnih službi.

„Moj savet svim vozačima jeste da kada se primeti kolona, nevažno o kom je putu reč, da se ostavi dovoljno prostora za prolaz vozila vatrogascima, hitnoj pomoći i policiji. Ukoliko vidimo da je došlo do saobraćajne nezgode, ukoliko je to moguće, treba ugasiti vozilo, odnosno motor, i sve potrošače. Na nekim novim automobilima postoje sistemi koji prekidaju struju u celom vozil“, zaključuje Stojanovski.

Žena prevezena u Urgentni centar

U saobraćajnoj nesreći povređena je žena koja je bila za volanom smarta.

izvor: Nova.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*