Evo kako će izgledati stambeni kompleks BIG Residences na Paliluli

U okviru prve faze planirana je izgradnja tri zgrade ukupne bruto površine 24.000 kvadrata i sa 11 tipova stambenih jedinica – od dvosobnih do četvorosobnih.

Početkom godine otpočeli su radovi na realizaciji projekta BIG Residences, prve faze stambenog dela multifunkcionalnog kompleksa u Višnjičkoj ulici na Karaburmi.

Sa impozantnom površinom od ukupno180.000 m2, ovaj kompleks obuhvataće 10 stambenih objekata, veliku garažu sa 2.000 parking mesta i 50.000 m2 komercijalnog prostora.

Ukupno planirano oko 1.000 stanova

Krajem 2019. godine u okviru šireg projekta otvoren je BIG Retail Park, koji zajedno sa susednim BIG Fashion centrom čini zaokruženu maloprodajnu celinu, prenosi Beobuild.

Pregršt sadržaja, kao i kombinovanje stambene i komercijalne funkcijeobogatiće koncept stanovanja u ovom modernom naselju sa oko 1.000 planiranih stanova.

U okviru prve faze stambenog dela kompleksa planirana je izgradnja prve tri zgrade (A, B i C), ukupne bruto površine 24.000 m2.

Prva faza će u ponudi imati 11 tipova stambenih jedinica, organizovanih po strukturi od dvosobnih do četvorosobnih.

Stambeni objekti A, B i C grade se na objektu maloprodajnog centra BIG Retail Park, u okviru koga je izgrađena i velika garaža.

Komercijalni i rezidencijalni deo garaže biće fizički odvojeni, a stanari će imatidirektan pristup garaži iz svojih zgrada.

Lokacija na trasi budućeg metroa

Od zajedničkih sadržaja za stanare, u okviru kompleksa planirani su tereni za košarku, dve staze za trčanje, pešačka staza, kao više i dečjih igrališta.

Kompleks oivičen Višnjičkom, Diljskom, Uralskom i Ulicom Stevana Hristića nalazi se na perspektivnoj lokaciji, nedaleko od Dunava i budućih razvojnih projekata na Adi Huji i u Luci Beograd, kao i na trasi budućeg metroa.

U poslednjoj fazi realizacije planirana je izgradnja i poslovno-kancelarijskog objekta, na uglu ulica Stevana Hristića i Višnjičke, čime će funkcionalno biti zaokružen ceo kompleks.

Izgradnja prve faze stambenog dela otpočela je početkom godine, a rok za završetak prva tri objekta planiran je za jun 2023. godine.

Investitor je izraelska kompanija BIG CEE, koja na našem tržištu posluje kao jedan od najvećih igrača u maloprodaji, a projekat BIG Residences biće im prvi iskorak u segmentu stanogradnje.

Prodaja je poverena kompaniji Merin Asset Management.

izvor: gradnja.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*