Džeparoši haraju po autobusima na Paliluli

Džeparoši haraju autobusima javnog gradskog prevoza. Oštećenih građana je sve više, a jedna od onih koja se našla na meti kradljivaca je naša sugrađanka Mirjana, poznata redakciji, kojoj je na liniji 35, koja saobraća od Novog Beograda do groblja Lešće, pri izlasku iz autobusa u večernjim časovima, jedan par romske populacije pokušao da ukrade mobilni.

Ovu novonastalu neprijatnost koja joj se dogodila pri izlasku iz autobusa prenela je u grupi na Facebook gde je dodatno iznela da je muškarac visok i mršav a ženska osoba je niža i mršava. Prenosi da ih je već viđala na stanicama od BIG Fashion do Višnjičke Banje.

– Ženska osoba operiše a on joj je podrška. Na sreću, to je primetio komšija koji je iza njih izlazio. Nešto se nije snašla. Izvukla mi je mobilni iz desnog džepa jakne, ali joj je ispao na asfalt. Rukom sam osetila da mobilni nije na mestu kada se čuo i zvuk od pada telefona. Pokušala je da me obmane time što mi je pružila aparat – rekla je Mirjana.

Ona je, kako kaže, već jednom odžeparena, i tada joj je ukraden novčanik sa svim karticama.

Takođe, neprijatno iskustvo sa krađom novčanika u istom autobusu, imala je još jedna naša sugrađanka Marina. Na njene reči su dodali informaciju da lopovi haraju uglavnom na linija 35 i 32, i to najviše u popodnevnim satima. Verovatno kada je ljudima koncetracija opala i vraćaju se umorni sa posla.

Prema nekim nepisanim pravilima, džeparoši rade u grupama. Takođe, neki od saveta policije su da građani ne zapisuju na cedulje svoje pin-kodove za kartice i nose ih u novčanicima, kako ne bi ostali i bez novca na računu.

izvor: Palilula.info

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*