„DOBILA SI ZDRAVO DETE, A DOZVOLILA SI DA BUDE IZLOMLJENO“ Dečak (2) kome je očuh polomio ruke i noge smešten u hraniteljsku porodicu

Jednogodišnji dečak kog je očuh Rašid B. (30) iz Beograda u novembru u kući na Karaburmi pretukao, i tom prilikom mu slomio obe ruke i noge zbog čega je dečak dva meseca bio u gipsu, sada se nalazi u hraniteljskoj porodici.

Protiv osumnjičenog Rašida B. podignuta je optužnica, koja je nedavno vraćena na dopunu.

Rašid B. je 4. novembra u kući na Karaburmi, prema optužnici, pretukao sina svoje vanbračne supruge Sandre M. (25), koji je tada imao 11 meseci, i naneo mu teške povrede, od kojih se mališan oporavljao mesecima u bolnici. Na saslušanju je tada tvrdio da „bebu nije ni pipnuo i da je majka bila sa detetom ceo dan“.

– Rašidu B. je nakon hapšenja određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke. Nakon toga je pušten na slobodu, jer su saslušani svi svedoci u predmetu. Optužnica protiv njega je u međuvremenu vraćena na dopunu i naloženo je dopunsko veštačenje – kaže izvor.

Pretučena beba se sada nalazi u hraniteljskoj porodici, kaže Dragana M. dečakova baba, a majka Sandre M, koja inače pre dve godine izgubila dva sina od pet i sedam godina, kada su se dečaci utopili u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

– Nakon što je dečak završio lečenje u bolnici, brigu o njemu je preuzeo Centar za socijalni rad, a sada se nalazi u hraniteljskoj porodici. Mojoj ćerki nije dozvoljeno da brine o njemu. Otac pretučene bebe je u zatvoru i on je staratelj, tako da je on odobrio da beba ide u hraniteljsku porodicu – kaže Dragana M. i dodaje:

„Možda je tako i najbolje za njega. Sandrino dvoje dece je već u hraniteljskoj porodici i tamo im je dobro, imaju da jedu, uvek su čisti i u toplom domu. Verujte mi, ona ne može da brine o njima. Čak su joj u Centru za socijalni rad rekli da je dobila zdravo dete, a da je dozvolila da bude izlomljeno.“

Nesrećna žena kaže da je beba tek u januaru izašla iz bolnice.

– Dva meseca je dete nosilo gips, a sada se i dalje oporavlja od povreda. Zamislite šta je sve preživelo. Jadno moje čedo – zakukala je dečakova baba, pa se prisetila nasilja:

„Kada me je Sandra pozvala i rekla da je videla krv na bodiću bebe, da se nešto čudno dešava sa detetom i da sumnja da je Rašid pretukao bebu, rekla sam joj da vodi sina kod doktora, a njega da prijavi. Ona je to i uradila.“

Dragana M. kaže da od tada od Rašida i njegove porodice dobija pretnje.

– Ljudi mi stalno prenose da me traže i da ću platiti za sve što sam im uradila. Samo ne znam šta je to, jer sam samo ispravno postupila i rekla ćerki da prijavi nasilje nad svojim detetom – kaže ona, piše Kurir:

„Tražila sam i ja njega, ali on nekako beži od mene, a ovamo mi preti i nije nam prijatno. Ko zna šta može da uradi. Pretio je i Sandri, ali ona čim je dete otišlo u tuđu porodicu ona se preudala. Živi sa nekim drugim čovekom. Sramota.“

Svađali smo se i tukao me je

Dečakova majka Sandra M. ranije je rekla da je od Rašida B. trpela nasilje, ali da nije znala da joj tuče i dete.

– Svađali smo se i tukao me je, ali nisam premetila da je tukao dete. Mada, videla sam u poslednje vreme da beba pljuje krv – rekla je ona nakon Rašidovog hapšenja.

Sandra je objasnila i da ju je tada Rašid poslao kod njegove sestre da joj odnese lek za temperaturu.

– Kada sam se vratila nakon nekoliko minuta, zatekla sam dete da plače u sobi u mraku. Uzela sam ga u naručje i rekla Rašidu da upali svetlo. Tada sam videla da je bodi krvav. Odvela sam dete kod Rašidove sestre. Pogledala ga je i rekla da je polomljeno i da ni slučajno ne idemo u bolnicu – rekla je ona.

izvor: blic.rs

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*